26 Aralık 2009 Cumartesi

Kukla Yapıyoruz!








Geçenlerde Facebook'ta "Kukla Yapıyoruz" diye bir kullanıcı ekledi beni. Sitesine baktım inanılmaz başarılı kuklalar vardı. Galata'daki atölyelerinde workshop da yapıyorlarmış. Tek günlük workshop'ta yaptığınız kuklayı alıp götürebiliyormuşsunuz. En az dört günlük seansta da kuklayı A'dan Z'ye öğretme gibi bir iddiaları var.
Sitelerinde pek fazla bilgi yok ama sipariş de alıyorlar. Sizlerle de paylaşmadan duramadım. Kendilerinden sipariş için bilgi rica ettim, yanıt verirlerse sizlerle de paylaşacağım sevgili okuyucu. (: Gerçi mail adresleri mevcut, böyle bir arzunuz varsa soru sorabilirsiniz.

http://www.kuklayapiyoruz.com/

21 Aralık 2009 Pazartesi

Oyuncaklı Dügün Mü Olurmus? Olurmus!

Hani bazı şeyler var, birçok insanın hayatta yaptığı, artık sıradanlaşmış ve hatta sıkıcılaşmış durumlar. Mesela düğün. Ben yıllarca düğünlerden nefret ettim. Göbek atmaya zorlayan teyzeler, tatsız pastalar, korkunç nikah şekerleri, tek düze davetiyeler... Sonra bir düğüne katıldım ve hayran kaldım. Gelinle damat salona Erkin Koray'ın "Eyvah eyvah eyvah düştüm aşkın tuzağına..." sözlü bir şarkısıyla girdiler. Nikah şekeri yerine üzerlerinde kendi çizimleri olan tisörtler dağıttılar.
Sonra sonra, biraz da kendi düğünümü hayal edecek bir sevgiliye sahip olduktan sonra fikir araştırmaları yapmaya başladım. Çok güzel bloglar keşfettim. Özellikle bazıları var, resmen insanın hemen evlenesi geliyor. İşte kendi arşivimden bazı örnekler...





Benim gibi oyuncağa aşık bir insanın tabii ki aklı hemen bu tür oyuncaklara gidiyor. Özellikle ilk oyuncak, gelinle damadın resmen aynısı olmuş!




Mekanı da iyi kullanmak gerek tabii. Bu örnekleri seçerken, aslında kolayca yapabileceğimiz şeyler olmasına dikkat ettim. Askı hariç tabii ama o da Etsy'de satılıyor. Ancak kocaman bir unutkan olduğum için linki bulamıyorum.



Ben hep bir bahar düğünü hayal ediyorum ama bu sondaki kar küreleri beni kendilerine hayran bıraktırdı. Diğer kağıt servis de bir tasarım harikası.




Aksesuvarlara gelince, erkekler için şahane kol düğmeleri değil mi onlar? Ebay'de şu dükkandan alabilirsiniz. Ayakkabıları ilk gördüğümde beğenip beğenmemek arasında kaldım ama sanıyorum ki pek beğendim ben bunları. Bu kadar büyük kalpler olmasa da minik kalpler kullanmayı ben de düşünmüyor değilim.





Son olarak yine birkaç DIY örneği vermeden duramadım. Belki bol bol vakti olan gelin adayları için iyi olur. Once Wed adlı sitede DIY'lerin tümüne ulaşabilirsiniz.

Umarım evlenmeyi düşünenlere yardımı dokunmuştur. Bu kadar sıkıcı bir ritueli güzelleştirmek bizim elimizde. Sonuç o gün sizin gününüz, tamamen size ait küçük detaylarla renklendirmekte de serbestsiniz!


Linkler;

http://greenweddingshoes.blogspot.com/
http://oncewed.com/
http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=25573253
http://bit.ly/5ySTi7
http://effunia.blogspot.com/
http://www.melissaplasticdreams.com/

16 Aralık 2009 Çarşamba

Ve Tanrı Lego'yu Yarattı...

"Legodan ne olur ki?" sorusuna bu yıl o kadar çok alternatif gördüm ki, bu kadar moda olduğuna sevinsem mi oturup üzülsem mi bilemedim. Sonra fark ettim, moda olmasına en çok sevineceğim şey kesinlikle lego!
Lego biz çocukken annelerimize deli gibi aldırmaya çalıştığımız hatta dönemin oyuncaklarına göre biraz da pahalı bir alternatifti. Şu andaki fiyatlarını bilmiyorum ama arada alıp yapmayı düşünmüyor değilim. Yapıcam da az kaldı!




Legoların bu kadar ünlü olmasında "geek"lerin de büyük etkisi var. Her türlü teknolojik alete adapte etmeyi başarmışlar. Usb kablosundan tutun, fotoğraf makinesine, MP3 Player'lara, çantaya hatta radyoya, doyamayıp mouse'a kadar uzanan birçok şey. Hepsine de inanılmaz yakışmış bu sıpa.




Legolar mutfağımızı ele geçirdi! Hatta doyamadı mutfak oldu!


Sonra asla vazgeçemeyeceğimiz aksesuvarlarımız olmuş ki o çanta. O ÇANTA! O çantayı gördüğüm andan itibaren arzuluyorum. Cüzdan da yandan yandan bana göz kırpmıyor değil. Çanta için link şudur.



Bence işler dış mimariye geldikten sonra çığırından çıkmış. Amsterdam'da öğrenciler şehri legolarla tamir etmeye başlamışlar. Alttaki evde tamamen legodan yapılma şahane bir evdi, ancak alıcısı olmadığı için yıkıldı.



Ve tabii ki oyuncaklar. En üstte oynamaya doyamadığım Super Mario, altında bir sabır mucizesi olan Yürüyen Şato ve en altta Star Wars'un legodan satranç takımı. Üçünü de birbirlerinden ayıramasam da beni en çok kendine hayran bıraktıran Yürüyen Şato'ydu. Böyle bir işçilik, böyle bir tasarım yok çünkü.

En sonunda ben ve bir oyuncakçıda bulduğum zürenfayla bitiyorum yazımı. Ben biraz zürafalara düşkünüm ve bu legodan zürafayı görünce bir müddet ayrılamadım yanından. En sonunda fotoğraf çektirmeye karar verdim çünkü ancak böyle gidebilecektim.
Sevgili zürafa seni kesinlikle evime alıcam tamam mı canım?

Herkese rengarenk günler!

not: Linkleri vermedim, eğer merak ederseniz hem bana mail atabilir hem de kadim dostum Google'dan yardım isteyebilirsiniz. Benden daha çok şey bildiğini söylemeliyim (:

13 Aralık 2009 Pazar

Oyuncaklar Pismeye Hazır!

Selam!
Sakin bir Pazar geçirirken "ne yemek yapsam?" sorusuna alternatif bir cevap buldum!
Bu aralar etrafta çok gördüğüm bu sevimli yiyecek oyuncaklarını yapacağım yemek olarak akşama. Belki yiyebileceğimiz bir materyalden değil ama yemek isteyeceğimiz kadar sevimli oldukları kesin. İştah açıcı bile olabilirler.

Fırından yeni çıkmış taze donutlar, hmm yummy! Tıklanmasına.

Piştiklerinde size gülümseyen tartlar için eller buraya.

Fortune Cookie mi? Hem de amigurumi! Dahası rengarenk! Tık!

İnançlı bir insanın akşam menüsü. Ellerine sağlık! Aşçımızın lokantası şurada.

Diyette olanları da düşünmüşler. Yirim ulan bunları ama nerdeler derseniz şurada.

Tabii ki Asya Mutfağından örnek vermemek ayıp olurdu. Evime alıcam derseniz tık.

Son olarak da yemekten sonra hem tatlılı hem meyveli bir ortaya karışık tabak seçtim. Tık.

İnsan tabii bunları neden yapıyorlar diye düşünmeden edemiyor. Dekoratif amaçlı yapılan oyuncaklar olduklarını düşünüyorum. Salonda sehpanın üstüne, mutfak masasının ortasında gayet sevimli olurlar sanki.
Ben ilk baştaki donutlara bayıldım. Bir ara mutlaka yapacağım.

(Bu güzel JellyBean makinesini nereden bulduğum hatırlamıyorum. Ama o kadar şeker ki paylaşmadan edemedim.)

Hepinize afiyet olsun!

12 Aralık 2009 Cumartesi

Yılbası Hediyelerini Kendimiz Yapıyoruz!

Hazır yılbaşı yaklaşıyor, düşündüm ki belki aranızda hediyelerini kendi yapmayı düşünen olabilir. Bu yüzden sizler için bazılarının basit olduklarını düşündüğüm birkaç Do It Yourself (DIY) kiti buldum.
Bazı fotoğraflarını buraya koyuyorum ama hepsi için referans aldığım sitelere bakmanız gerekecek. İngilizce bilmeyenler için de fotoğraflardan anlayabileceğiniz kitler seçtim.





Sanırım bu yılbaşı ağaçları şu postu yazmamdaki en büyük etken. Kolay olduğunu söylemiştim ama bu biraz zorlayabilir yeni başlayanları, yine de malzemeyi kumaş yerine keçe kullanırsanız belki daha kolaylaşabilir işiniz.
Tamamı için tıklara şuraya.




Kolaylara gelelim, ben oyuncak olarak mantara bayılıyorum. Çok şeker oluyorlar bence, bu da çok sevimli bir örneği olmuş. Yapmanız yarım saati almaz. Yine aynı blogdan bulduğum bu sevimli mantar için tık.



Bir başka zormuş gibi gözüken ama aslında pek basit olan tutorial'ımız da bu CupCake'ler. Bu aralar çok görüyorum bu nefis pastaları. Çok seven arkadaşlarınız varsa güzel bir hediye alternatifi. Ayrıntılar için tık.


Efenim bu patenlerde en çok ataç kullanma fikrini sevdim ben. Çok yaratıcı olmuş bence ama pratikte bazı sorunlar var gibi. Sanıyorum ki renk seçimi ve o saçma pullar değişirse çok çok daha tatlı bir şey olabilir. Customize etmek sizin elinizde tamamen. Tık.


Yazımın sonunu bu şahane yılbaşı ağacı süsüyle bitiriyorum. Çok temiz bir iş olmuş. Renkler desenler hepsi harika. Belki yılbaşı ağacı süsü toplayan bir arkadaşınıza şahane bir parça olabilir. Buna da tık lazım olursa şuraya.

Evet küçücük Kendin Yap kitleri bu kadar. Umarım hediye konusunda biraz yardımcı olmuştur ya da aklınıza şahane fikirler getirmesine ilham olmuştur. Ben sevgilime 3 tane oyuncak yapıcam, keşke vakit olsa da onların tutorial'larını da yapabilsem. Süpriz oldukları için söyleyemiyorum tabii ama belki yılbaşından sonra koyabilirim buraya.
Herkese şahane bir yıl diliyorum, oyuncaklar gibi sevimli olsun, çocuklar gibi kıkırdayalım bu yıl!