27 Nisan 2010 Salı

Uykuçocuk


Birkaç ay önce bir arkadaşımdan mail geldi. Bir blog göndermiş, beğeneceğimi tahmin etmiş. Hemen baktım, yapılanlara hayran kalmamdan hemen sonra şu yazıyı okudum;

"Uykuçocuk broşları ''pıt'' ''puf'' ''pırt'' diye bir sesle birdenbire ortaya çıkıverirler... İlk belirdikleri yerde kendisine konucak bir yaka bulup ,bu defa ''pılıp'' diye bir sesle mutluluklarını belli ederler... Yapıştıklarının yakasını bırakmamak, arada sırada kulaklarına olur olmaz şeyler fısıldayıp kafa karıştırmak, ve daha tam olarak bilinmeyen bir takım zibidice huylara sahiptirler... Küçük ve zararsız dikenleri vardır, umursanmadıklarını hissederlerse batırıp ısırabilirler,her zaman bütün ilginin kendilerinin üstünde olmasını isterler…Tüm bu kaprislerine rağmen yumuşacık ve pofudukturlar… Uykucocuk broşları her şey bi yana çok uykucudurlar ve uykuları geldiğinde keselerinin içine rahatça kıvrılmak isterler… İyi uykular…"








Tasarımlarında sürekli İstanbul hissediliyor, nihayet hem kendimize özgü hem de bu kadar yaratıcı şeyler çıkması çok sevindirici. Farklı teknikler kullanmış Uykuçocuk, bazen dikmiş bazen boyamış.
Benim gibi uykuyu seven birisini Uykuçocuk broşlarını nasıl sevmez! Bu farklı tasarımlar yakanızda olsun istiyorsanız, bloguna girip sipariş vermeniz mümkün. Hepsinden sadece birer tane yapıyor, en üstteki bisikleti kaçırmaktan ne kadar üzgünüm bilemezsiniz.

Ama yok o sondaki balon benim olacak!

25 Nisan 2010 Pazar

Silent Orchid ve Özgün Tasarımları

Merhaba!
Evet biliyorum yine uzun zamandır yazamadım ama gözüm hiç boş durmuyor, yazacak bir sürü şey birikti, bu hafta bol bol post'lu olacak, yaşasın!



Silent Orchid, aslında benim yıllar önce Deviantart'ta keşfettiğim biri. Bir sürü farklı türde oyuncak yapıyor kendisi ama ben bu ikizleri ve bol uzuvlu karakterlerini tanıtmak istedim size. Harika değiller mi?
Birbirinden farklı tasarımlardaki oyuncakları görmek zaten beni yeterince mutlu ederken bir de üstüne karakter tasarımları gelince iyice bir mutlu oluyorum.



Zaman ilerledikçe "özgün" bir şey yapmak zorlaşıyor, dikenler bilir ama her yeni insan yepyeni bir dünya. Kimden ne çıkacağı hiç belli olmuyor (: Güzel olan da bu zaten. Milyonlarca bilinmeyen hayal gücü!

Silen Orchid bize sadece özgünlüğü göstermiyor bir de el becerisini de konuşturuyor. Çok güzel tasarımlar bazen dikildiğinde iyi kotarılamazken, ne kadar iyi bir işçilik çıkarmış. Hayran kalmamak mümkün değil...




Diğer işlerini merak ederseniz kendisi sosyal medya alemlerinin oldukça içinde. Etsy'den satış yapıyor, Flickr ve Deviantart'tan oyuncaklarını ve çizimlerini sergiliyor. Twitter'dan ve blogundan yazılarını da paylaşıyor.
Ayrıca kendisi yakın bir zamanda çizgi roman yapacakmış.

Heyecanla bekliyorum!

15 Nisan 2010 Perşembe

Birdy

Birdy bir rüyayla başlamış bir marka. Yaratıcılarından Meriç Canatan, bir gece rüyasında içi kuş tüyleriyle dolu bir el arabası görmüş. Fatoş Erhuy'la birlikte o gece tüylere girişmişler ve bu harikalar çıkmış meydana.



Önce mağazalarda satış yapmaya başlamışlar, ilgi arttıkça da işi büyütmüşler. Kıyafetlere aksesuvarlar bile yapmışlar! Daha da bir sürü planları var geleceğe dönük.
2009 Mayıs ayında yapmaya başladılar, sonrasında birçok taklitleri bile oluştu yaptıkları aksesuvarların. Şahane bir siteleri var, oradan sipariş alabiliyorlarmış. Aynı zamanda bir de blogları var.
Horoz, keklik, sülün, deve kuşu tüyleri ile yapılan tamamen el yapımı olan bu güzel aksesuvarların bir de Facebook grubu var tabii ki.


O iki kadını da yakından tanırım, ikisi de delidir, eminim daha bir sürü şahanelik yapacaklar!
Başarılar onlara!

14 Nisan 2010 Çarşamba

Evangelione Handmade

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba! Nihayet sergiyi açtım, koşuşturmalarımı yaptım ve blogumla çok daha ilgiliyim artık!




Evangelione Handmade, tavşan olduğunu düşünen Tako'nun becerisi. 28 yaşında olan Tako inanılmaz yaratıcı! Normalde bazen çok sevdiğim işler olsa da sürekli aynı şeyi yapmalarından sıkılıyorum insanların, Tako ise sürekli şaşırtıyor beni. Çok karakteristik oyuncaklar ve garip bakışlı bebekler yapıyor. Bazılarının kafasını karışık, bazıları sinsi. Ama hepsi çok güzel! Özellikle dikiş stiline eski dönem bebekleri yapmak bence çok yakışıyor.
Güzel bir atölyesi var kendisinin, hemen önünde yatağı var, blogunda fotoğraflarını bulabilirsiniz. Ayrıca kendisi peri masallarından, şirin hayvanlardan ilham alıyormuş, el yapımı her şeye bayılıyormuş ve yapabilirse kendi evini yapmak istiyormuş.




Etsy'de satış yapıyor, Facebook Fan Page'inde aktif bir kullanıcı. Flickr ve blogunda yaptıklarını sergiliyor.

Bu meraklı tavşana bol bol dikiş dolu günler! Size de mutluluklar ^^