28 Ekim 2010 Perşembe

İlkay Alptekin ve Eslikcisi Olan Hayranlik Duygusu


Uzun zamandan sonra İlkay Alptekin'le başlayayım dedim. Uzun zamandır biliyorum aslında kendisini ama şimdiye kısmet oldu. İşlerini görür görmez "hayranlık" duygusunu yeniden tanımlayacaksınız.






İlkay, hamur kullanarak ilüstrasyonlar yapıyor. Kendisi Photoshop Magazin'e verdiği röportajda şöyle açıklamış yapım sürecini;

"Ağırlıklı olarak ‘’Clay İllüstration’’ diye bilinen hamur illüstrasyon diyebileceğimiz bir teknikte çalışıyorum. Bu hamurlar çocukların oynadıklarından olabildiği gibi profesyonel malzeme de olabiliyor. Bir de modelaj kalemleri var bildiğimiz...Eğer işi iki boyutlu çalışacaksam uygun bir zemine yerleştiriyorum . Böylece tek parça halinde taşıyabiliyorum. Tamamen üç boyutlu çalışacağım zaman ise figürlerin içine konstrüksiyon gerekiyor. Bu konstrüksiyonun hem figürü taşıması hem de hafif olması gerekiyor. İşin bu kısmı için eğer hazır bir iskelet kullanmayacaksam çeşitli malzemelerle tel, silikon vs. bir iskelet yapıp hamuru onun üzerine kaplıyorum. Hamurla birlikte çeşitli kumaşlar her türlü atık malzeme işe katlı sağlayabiliyor."
Röportajın devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi bazı dergilere ve afişlere işler yapıyor. İki blogu var, Tumblr ve Blogspot. Seçin, beğenin ama mutlaka bir göz atın (: