15 Temmuz 2011 Cuma

Şenay Akın'la Kolye Yapmak!

Geçenlerde sevgili Sima'dan gelen bir mail üzerine Şenay Akın'ın atölyesine gittim. Workshop varmış, hem de kolye yapacakmışız! Şenay Akın'ın takılarını zaten çok beğenirdim, hemen atladım tabii üstüne.
Çemberlitaş'ta çok tatlı bir atölyesi var Şenay'ın. Gelir gelmez oturdum eskiz yapmaya. Gelmeden önce az çok düşünmüştüm ne yapacağımı. İlk kez yapacağım için basit bir şey olsun istedim ve bir yaprak yapmaya karar verdim.


Eskiz bittikten sonra kolyeyi şekillendireceğimiz yere geçtik. Birçok enteresan malzemeler vardı. Diş malzemeleri ve balmumuyla kolyeyi şekillendirmeye başladım. Parafinle (öyle olduğunu düşünüyorum?) yaka yaka.
Küçükken çakmakla birçok mumu karıştırıp, yeni bir mum yapmaya çalışırdım ama balmumuyla hiç bu kadar ince çalışmamıştım.







En önemli kısmı balmumunu iyi şekillendirmek. Çok fazla ısı verirseniz pıp diye eriyor haliyle. Pek fazla ince iş insanı olmadığım böylece ortaya çıktı (:
Şenay atölyenin sonunda kolyenizi altın mı yoksa gümüş mü olmasını istediğinizi soruyor. Onları döküme yollayıp gerçek bir kolye olmasını sağlıyor. 1 hafta içinde de kolyeniz geliyor!


Bu da benim kolyem! Şenay ve Sima'ya çok teşekkürler, harika bir hafta sonu yaşadım!

Not: Workshop'ın duyuruları genelde Facebook sayfasından oluyor. Bilginize...