17 Şubat 2010 Çarşamba

Oyuncak Derken?










Hot Toys'un yaptığı gerçeküstü bu oyuncaklara hayran kalmamak mümkün değil. Gerçekçilik olayını o kadar çok yanlış anlamışlar ki, neredeyse gerçek olacaklarmış.
Büyüklere oyuncak serimizin baş kahramanları tabii ki. Daha çok filmlerin figürlerini yapıyorlar.
Her karaterin bir heykeltraşı, tasarımcısı ve ressamı var. İnsanları suratlarındaki kırışıklıktan tutun, tere kadar her şeyi yapabilmişler.
Ağzım açık izliyorum Hot Toys'u.

http://www.hottoys.com.hk/
http://toysrevil.blogspot.com/search/label/hot%20toys

10 Şubat 2010 Çarşamba

Crafts by Nazo






Crafts by Nazo'yla bir yaz günü internette yaptığım gezintilerin birinde karşılaşmıştım. Derhal Friendfeed'te yayınlamıştım, meğer kendisi de ordaymış, böylece tanışmış olmuştuk.
Birkaç kez mailleştik, kendisi çok cana yakın çok tatlı bir insan. Amerika'da yaşıyor ve aslında birçok takipçisi var. Daha çok yaka iğnesi yapıyor ve malzeme tercihi anlayacağınız üzere keçe.

Bu tatlı ve yetenekli insana başarılar diliyorum ve sanal öpücükler yolluyorum!

Edit: Kendisi artık Amerika'da yaşamıyormuş! Sipariş vermek isteyenlere duyurulur.

Veda Filmi Kostümleri








Önümüzdeki günlerde vizyona girecek bu önemli filmi duymuşsunuzdur. Veda, Atatürk'in yaşamının bir kısmını anlatıyor. Filmi merakla beklerken bir yandan gözüm kostümlerine gitti.
Çok büyük bir emekle yapıldığı belli olan bu kostümlerle ilgili şöyle bir yazı buldum;

"Tamamı yerli sermaye ile hazırlanan bu projede, 13 kişilik İtalyan ve Alman teknik ekip görev aldı. Ünlü Alman görüntü yönetmeni Peter Steguer’in yanı sıra İtalyan sanatçılar Aldo Signoretti (Saç) ve Vittorio Sodano (Makyaj) bu ekibin içindeki isimlerdendi.

“Veda için Türkiye’ye 1200 kg. makyaj malzemesi geldi. Bu proje için 150 adet gerçek saçtan peruk yapıldı. Makyaj ve saç ekibi için 2 mobil kuaför ve makyaj salonu, bir adet makyaj laboratuarı özel olarak tasarlandı ve üretildi.

Türkiye’de ilk defa bir prodüksiyon için 12000 parça kostüm ve aksesuar Baran Uğurlu tarafından hazırlandı. Kostümler en ince ayrıntısına kadar gerçeği yansıtabilsin diye dönemine uygun olarak eskitildi, renklendirildi ve işlendi.

Devamlı çalışan 29 araç, 98 kişilik ekip ve 2000 kişilik figürasyonla Türkiye’nin en kalabalık prodüksiyonu gerçekleştirildi. “Veda” çekimleri Ayvalık, İzmir ve Antalya’da gerçekleşti. Savaş sahneleri doğal plato olan Seferihisar’da çekildi. Uşakizade köşkü gibi gerçek mekanların yanı sıra Atatürk’ün arabası ve vagonu da çekimlerde kullanıldı. “"

Her karesi bir fotoğraf olan filmler bana hep güzel olmuştur. Özellikle ilk fotoğraftaki bakışlar çok etkileyici. Merakla bekliyorum...