13 Mayıs 2010 Perşembe

Kafası Karısık Sanatcı Özlem Akın!

Bu aralar internetlerde gezinirken çok çok güzel şeylere denk geliyorum. Özellikle Friendfeed sayesinde birçok yerel sanatçı tanıyorum, çoğu da mükemmele yakın işler çıkartıyorlar. Hepsi farklı alanlar, farklı malzemeler... Bir de hepsinden bir şey satın almaktan vazgeçmeliyim sanırım, yoksa çökücem bu gidişle! (:

Çok uzatmadan Özlem Akın'dan bahsetmek istiyorum size. Kendisi hem kukla, hem minyatür takılar yapıyor hem de stop motion filmler çekiyor. Daha ne olsun! İşte işlerinden bazı örnekler...




Çok büyük hayranı oldum kendisinin. Yarattığı karakterler, minyatürleri yaparkenki titizliği, hayranlıktan başka bir şeye izin vermiyor zaten. Maymun iştahlı diyor kendisine (iyi ki de öyle), her denediği şeyi bir sonrakiyle eklemek istiyormuş. Çok mantıklı!
Kukla yapmaya yaklaşık 1 yıl önce başlamış, stop motion filmlerinden birisi için kuklalar hazırlarken keşfetmiş. Artık kişiye özel kuklalar yapıyor. Sonrasında bu yemek takılar çıkmış ortaya. Ayrıca birçok da stop motion filmi var!
Kendisi şu an Çek Cumhuriyeti'nde Film School Zlin'de okuyor.




Malzeme olarak çok çeşitli bir skalası var haliyle. Kuklalar için tel bir iskelet yaratıp, mass adı verilen fimo benzeri ama daha yumuşak olan bir malzemeyle surat yapıyormuş. Kıyafetleri için ise keçe, yün vb. gibi malzemeleri kullanabiliyor. Saçları da ham yünden oluyor genelde.
Takılarda da polimer kil kullanıyor, yani fimo. Bu kadar gerçekçi nası çalışıyor gerçekten çok merak ediyorum. Ayrıca şu yukardaki kasetli yüzük de benim oldu!




İnternette de pek aktif, birçok mecradan kendisine ulaşabilirsiniz.
Bloguna özellikle bakmanızı tavsiye ederim, uzun uzun nasıl yaptığını, nelerden etkilendiğini yazıyor. Ayrıca stop motion filmleri için Vimeo sayfasını ziyaret etmelisiniz. Hafif hüzünlü bir havaları var bu mükemmel filmlerin. Hint Kumaşı, Facebook, Etsy ve Pasaj sayfaları da var. Yani onu bulmamak mümkün değil!

Sorduğum sorulara üşenmeden cevap verdiği için kendisine çok teşekkürler, bu inanılmaz işler için de ayrıca teşekkürler. Kesinlikle kafa açıcı, iş yapmaya koşturan cinsten (:

0 yorum:

Yorum Gönder