21 Aralık 2009 Pazartesi

Oyuncaklı Dügün Mü Olurmus? Olurmus!

Hani bazı şeyler var, birçok insanın hayatta yaptığı, artık sıradanlaşmış ve hatta sıkıcılaşmış durumlar. Mesela düğün. Ben yıllarca düğünlerden nefret ettim. Göbek atmaya zorlayan teyzeler, tatsız pastalar, korkunç nikah şekerleri, tek düze davetiyeler... Sonra bir düğüne katıldım ve hayran kaldım. Gelinle damat salona Erkin Koray'ın "Eyvah eyvah eyvah düştüm aşkın tuzağına..." sözlü bir şarkısıyla girdiler. Nikah şekeri yerine üzerlerinde kendi çizimleri olan tisörtler dağıttılar.
Sonra sonra, biraz da kendi düğünümü hayal edecek bir sevgiliye sahip olduktan sonra fikir araştırmaları yapmaya başladım. Çok güzel bloglar keşfettim. Özellikle bazıları var, resmen insanın hemen evlenesi geliyor. İşte kendi arşivimden bazı örnekler...





Benim gibi oyuncağa aşık bir insanın tabii ki aklı hemen bu tür oyuncaklara gidiyor. Özellikle ilk oyuncak, gelinle damadın resmen aynısı olmuş!




Mekanı da iyi kullanmak gerek tabii. Bu örnekleri seçerken, aslında kolayca yapabileceğimiz şeyler olmasına dikkat ettim. Askı hariç tabii ama o da Etsy'de satılıyor. Ancak kocaman bir unutkan olduğum için linki bulamıyorum.



Ben hep bir bahar düğünü hayal ediyorum ama bu sondaki kar küreleri beni kendilerine hayran bıraktırdı. Diğer kağıt servis de bir tasarım harikası.




Aksesuvarlara gelince, erkekler için şahane kol düğmeleri değil mi onlar? Ebay'de şu dükkandan alabilirsiniz. Ayakkabıları ilk gördüğümde beğenip beğenmemek arasında kaldım ama sanıyorum ki pek beğendim ben bunları. Bu kadar büyük kalpler olmasa da minik kalpler kullanmayı ben de düşünmüyor değilim.





Son olarak yine birkaç DIY örneği vermeden duramadım. Belki bol bol vakti olan gelin adayları için iyi olur. Once Wed adlı sitede DIY'lerin tümüne ulaşabilirsiniz.

Umarım evlenmeyi düşünenlere yardımı dokunmuştur. Bu kadar sıkıcı bir ritueli güzelleştirmek bizim elimizde. Sonuç o gün sizin gününüz, tamamen size ait küçük detaylarla renklendirmekte de serbestsiniz!


Linkler;

http://greenweddingshoes.blogspot.com/
http://oncewed.com/
http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=25573253
http://bit.ly/5ySTi7
http://effunia.blogspot.com/
http://www.melissaplasticdreams.com/

0 yorum:

Yorum Gönder